KIWI

VERD

El kiwi verd és el més conegut mundialment i és una de les poques fruites que no perd el seu color quan madura, ja que conté grans quantitats de clorofil·la.

Deliciós i refrescant, el kiwi té un sabor àcid i conté el doble de vitamina C que una taronja.

Amaga nombroses propietats curatives, antioxidants i rejovenidores i és una important font de vitamines i minerals, considerant-se una de les fruites més saludables que existeixen en l’actualitat.

KIWI

GROC

El kiwi groc té una polpa de color daurat i, al contrari que el kiwi verd, es caracteritza per la seva dolçor i per tenir un sabor únic.

CLUB DORI ITÀLIA

L’avantatge d’aquest fruit és el seu període de maduració: la collita comença 35-40 dies abans que la del kiwi verd, per la qual cosa s’avança un mes la maduració respecte a altres varietats.

KIWI

VERMELL

El kiwi vermell és característic, a més de per la seva dolçor, pel seu interior vermellós. I és que es barreja amb el color groc de la polpa.

CONSORCI RED PASSION

Kiwi Red Passion és una sinergia d’empreses italianes i europees per a protegir i desenvolupar i oferir les millors varietats de kiwi.

PROPIETATS

DEL KIWI

Deliciós i refrescant el kiwi té un sabor àcid i conté el doble de vitamina C que una taronja. Amaga nombroses propietats curatives, antioxidants i rejovenidores i és una important font de vitamines i minerals, considerant-se una de les fruites més saludables que existeixen.

Pot ajudar a aprimar

Aquesta fruita pot ser de molta ajuda per a les dietes d'aprimament, té una aportació calòrica d'unes 60 calories per cada 100 grams de kiwi, té un poder saciant molt gran, ja que en consumir-lo ens fa perdre la gana i ajuda a eliminar la retenció de líquids. Recorda sempre consultar a un nutricionista per a aconseguir una dieta balancejada.

Si bé el kiwi és una superfruita i el seu valor nutricional és molt alt, té algunes contraindicacions que hauries de tenir en compte:

  • És una fruita potencialment al·lergògena, així que el recomanable és que la donin als nens a partir del primer any de vida.

  • Han d'evitar-lo les persones que pateixen insuficiència renal, ja que conté cristalls d'oxalat càlcic que poden ocasionar càlculs renals.

És una bona font de potassi

Conté gairebé la mateixa quantitat de potassi que un plàtan, i el consum de potassi és essencial per a millorar la comunicació entre els músculs i els nervis, permet que els nutrients de les cèl·lules flueixin, ajuda a expulsar les deixalles de les cèl·lules, contraresta els efectes del sodi i és un bon diürètic, ja que afavoreix l'eliminació de líquids.

Facilita la digestió

El seu alt contingut en fibra ajuda a alleujar els símptomes del restrenyiment. A més el kiwi conté actinídia, un enzim natural que descompon les proteïnes alimentàries molt més ràpid que els enzims del propi cos, per això menjar kiwi després dels àpats pot evitar la sensació de pesadesa i la inflor.

Estimula el sistema immunitari

La vitamina C no ajuda a evitar els símptomes del refredat, però sí que enforteix el sistema immune per a poder combatre'l. A més, la unió de vitamina C i àcid fòlic augmenta la producció de glòbuls vermells, glòbuls blancs i anticossos. També té propietats antioxidants.

Controla la pressió arterial

En contenir vitamina E i àcids grassos Omega 3 i 6, ajuda a fluïdificar la sang i millorar l'estat de les artèries, així s’evita la producció de coàguls i malalties com la trombosi, vessaments cerebrals, infarts, etc. A més, ajuda a disminuir el colesterol en sang.